7.5.13

Fundació Comtal

  • Fitxa de bones pràctiques de la "Fundació Comtal", del barri de la Ribera de Barcelona 
  • Elaborada en el marc del projecte Barris Responsables


Es tracta d’un equip de professionals i voluntaris que treballa des de fa 17 anys amb l’objectiu d’educar i inserir a infants i joves en risc d’exclusió social.

Al servei d’una missió social i educativa

Més de 28.500 persones han passat per l’entitat en disset anys de funcionament. De ben segur que per a una part significativa d’aquestes, el pas per la Fundació ha estat un element clau per a poder millorar la qualitat de vida i desenvolupar-se autònomament i amb criteri dins la societat.

I és que l’impacte de la seva activitat és la principal responsabilitat que una entitat com la Fundació Comtal assumeix davant la societat. Un impacte que s’encara a satisfer la missió de la institució.

L’equip humà de la Fundació està integrat per més de trenta professionals contractats i prop d’un centenar de persones voluntàries, a més de la col·laboració d’alumnes en pràctiques. La seva acció rep el suport de diverses empreses, institucions i obres socials.

La Fundació Comtal és una entitat educativa amb un ideari propi. Les seves arrels s’originen i s’arrelen en el carisma de sant Joan Baptista de La Salle qui, al segle XVII, va crear un estil educatiu propi per atendre prioritàriament els més pobres.