31.10.10

Probike


Marca probike
Probike és un establiment barceloní centrat en el món de la bicicleta. Disposa d’un estil particular de fer negoci, a partir d’un compromís amb els valors socials i ambientals, que impliquen la incorporació de bones pràctiques en l’àmbit del reciclatge, la comunicació de valors ecològics a la clientela, el disseny de la botiga, l’accessibilitat o l’ecoeficiència. La relació i les col·laboracions amb tots els grups d’interès són profundes i constants.

L’empresa selecciona com a col·laboradors aquelles persones que comparteixen uns valors de respecte per la natura, com es reflecteix en el seu manual d’acollida, amb l’interès de tenir una plantilla formada per persones implicades, que sàpiguen treballar en equip i que visquin la feina amb il·lusió.

web: www.probike.cat

Amb motiu d'un reportatge a TVE, oferim una ampliació d'una col·laboració que s'indica dins la fitxa:

Probike col·labora amb la Fundació Èxit, una plataforma del barri del Raval de Barcelona que s’interessa per la situació social i laboral de joves provinents del fracàs escolar. Integrada per les entitats més representatives en el treball social i per un sector d'empresaris sensibilitzats per aquesta problemàtica, la Fundació Èxit va néixer amb l'objectiu de possibilitar la inserció sociolaboral de joves, d’entre 16 i 18 anys, que viuen en situació de risc d'exclusió social i no han aconseguit integrar-se en el camp acadèmic o laboral. La col·laboració de Probike amb aquesta entitat es basa a donar suport a un taller que fan al Raval.

La col·laboració de Probike amb la Fundació Èxit va començar fa 4 anys quan van ajudar-los a muntar un taller de bicicletes al barri del Raval. Treballadors de Probike van anar al centre, van conèixer als joves i a partir d'aquesta visita es van animar a ajudar-los a muntar un taller de reparació de bicicletes amb totes les eines i infraestructura que estan utilitzant ells en el seu dia a dia, de manera que els joves que des d'Èxit formen surtin preparats per entrar al mercat laboral. Encara avui voluntaris de l'empresa passen pel centre de forma periòdica per portar-los bicis i noves eines que van necessitant per a mantenir el taller ben equipat.

Aquest taller no només serveix per a formar els joves tècnicament, també han realitzat ja dues col·laboracions amb ONGs de cooperació en què les bicicletes que reparen després són enviades a l'Àfrica, cosa que permet treballar també l'educació en valors. Podeu conèixer més en detall aquest projecte en el reportatge que els van fer el mes passat en el programa para todos la 2: www.rtve.es/mediateca/videos/20101006/fundacion-exit/895301.shtml