31.10.10

Bon Preu


Logotip del grup BonPreu
El grup Bon Preu és una empresa catalana de distribució comercial amb diferents insígnies. La responsabilitat social conforma un enfocament estratègic transversal a tota l’empresa: aspectes laborals, ambientals, socials, culturals i econòmics. Més que un conjunt de bones pràctiques, l’RSE és una manera d’entendre l’empresa, impregnant a fons la filosofia corporativa.
El grup dóna gran importància al diàleg amb els grups d’interès, incorporant els valors de la ciutadania en la cadena de proveïment. Han estat pioners en moltes iniciatives, com ara els productes ecològics o en facilitar que es pugui fer una compra dels productes quotidians en la llengua del país.



PD: la cadena de supermercats Bon Preu, dins de la línia que porta des de fa uns anys, se segueix implicant en disminuir els impactes sobre el medi ambient. Enguany tenen una campanya per deixar d’utilitzar el porexpan. El porexpan és el material de les típiques safates blanques dels productes frescos envasats, i és un producte no biodegradable que es calcula que, si el llencéssim, en 1.000 anys el podríem trobar igual. Es podria reciclar, però cal separar-lo de qualsevol altre material i resulta massa car i complicat. En canvi, si ens fixem en els supermercats veurem que és un material molt utilitzat. Per això, sembla increïble que una empresa d’aquestes característiques s’atreveixi a fer front a l’omnipresent porexpan. Per a aquesta campanya, a més, l’empresa col·labora amb la Fundació per a la Prevenció de Residus i l’Agència de Residus de Catalunya. Font: http://bloc.xarxanet.org/2011/03/qui-ho-hauria-dit-les-empreses-i-les.html