14.2.07

Acadèmia d’anglès BIG BEN ENGLISH TEACHING

BIG BEN ENGLISH TECHING

L’Acadèmia d’anglès BIG BEN ENGLISH TEACHING es troba situada al municipi de Vilobí d’Onyar (La Selva).

Durant el curs escolar imparteix classes d’anglès a tot tipus d’alumnes. Per altra banda, durant els períodes no lectius (Setmana Santa, estiu i Nadal), l’empresa assumeix, amb la col·laboració de l’Ajuntament, la realització dels casals municipals. Per tant, BIGBEN presenta una estructura molt variada depenent del moment de l’any, des de 4 treballadors/es (2 dels quals són les sòcies fundadores), fins a 15-20 treballadors/es temporals en certs moments.

L’empresa manté un contacte directe amb diferents grups d’interès: clients (alumnes o els seus pares), col·laboradors, proveïdors, Ajuntament, etc.

L’empresa ha anat evolucionant des del seu inici en matèria d’RSE i s’observa com han incorporat elements ètics i alhora de sostenibilitat:

  • Compromís amb el medi ambient: a través de la programació de totes les activitats amb ús de material reciclat. De fet, en els casals el 90% de les activitats i manualitats que desenvolupaven els nens eren realitzades amb objectes reciclats (pots de vidre que tenien a casa, caixes de cartrons, etc.).
  • Compromís amb grups desfavorits, compromís social: anualment es realitza una jornada, en què monitors i alumnat organitzen un seguit d’activitats lúdiques i alhora es preparen manualitats. Els diners obtinguts de la compra de les manualitats elaborades pels alumnes i els obtinguts per la participació en les diferents activitats programades es destinen a diferents organitzacions.

A més, BIGBEN participa anualment a la Marató de TV3. De fet, el poble en general, i diferents organismes, es reuneixen per desenvolupar diferents activitats que permetin obtenir diners per enviar a la Marató de TV3. Per tant, BIGBEN ja col·labora en les activitat en què el seu entorn local considera important.

  • Compromís amb els seus treballadors/es: ens els diferents casals posen a l’abast dels monitors/es jornades de seguretat i salut al treball, on l’expert es presenta al lloc de treball per desenvolupar les jornades. Al mateix temps, dins l’àmbit estricament acadèmic, BIGBEN ofereix als seus treballadors la possibilitat d’assistir a cursos. Es potencia l’aprenentatge permanent.

Apart d’aquests, crec que no cal citar el compromís assolit relacionat amb la realització de les seves obligacions envers l’Administració (pagament d’impostos, etc.) i amb els seus proveïdors.

En definitiva, s’observa com BIGBEN ja ha iniciat el camí cap a la implantació de la RSE en el seu sí. D’aquesta manera BIGBEN crea valor ja que aconsegueix assegurar el talent dels recursos humans, facilita la confiança efectiva dels clients, obté bona reputació, etc.

Entre les mancances que s’observen, trobem aspectes relacionals que cal gestionar per a evitar que puguin derivar en àrees de pèrdua de confiança.

Resum de la fitxa elaborada per Anna Matamala