23.10.07

Assessoria Mompart: conciliació vida laboral -vida personal en una petita assessoria local


Aquesta assessoria de Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), amb quatre treballadores, es va plantejar de flexibilitzar els horaris laborals per tal de millorar la conciliació vida laboral - vida personal de l'equip humà. Des de l'any 2001.

Com a resultats, el primer beneficiat és sens dubte l'equip humà, per la possibilitat de millorar la seva dimensió personal i la vida familiar. Però l'empresa també se'n beneficia molt directament com a conseqüència de la millor qualitat de vida de les persones, la major satisfacció laboral i la vinculació a l'empresa amb una implicació més forta.

El fet desencadenant fou la voluntat per part de la titular del negoci, en plantejar-se la necessitat d'atendre millor la seva filla petita. Tanmateix, la reflexió la va portar a no cercar una solució específica per al seu cas sinó a plantejar un nou model horari que permetés una millora de vida de tot l'equip, atenent a la circumstància afegida que sempre ha estat integrat plenament o majoritàriament per dones.
Veure fitxa Bona Pràctica Assessoria Mompart (Aquesta fitxa ha estat elaborada per Josep Maria Canyelles per al projecte Ressort)