20.2.07

Fundació Privada Cetemmsa


CETEMMSA (Fundació Privada Cetemmsa)
Documentar les bones pràctiques internes i posar en valor la pròpia Responsabilitat Social

Fitxa del projecte RESSORT http://www.projecteressort.net/

Període: Malgrat que les pràctiques similars són prèvies, la incorporació del concepte de Responsabilitat Social no es produeix fins al 2005, moment en què s'inicia una reflexió més profunda i se'n fa un procés de gestió.

Objectius: Cetemmsa ha pretès començar formalitzant el que feia en matèria de responsabilitat social i, posteriorment, anar introduint una o dues pràctiques noves per àmbit cada any.

Resultats: El model de transparència que en general impera a l'organització i el marc de debat que el Comitè de Participació facilita són factors clau que han permès que l'equip humà se senti implicat a l'empresa i que s'entenguin molt millor totes les decisions Van començar definint una política basada en quatre línies: Equip humà, Clients/Proveïdors, Retorn a la Societat, Medi ambient; i posteriorment van elaborar un Manual que recull les bones pràctiques, propiciant un procés de gestió que s'ha desenvolupat al llarg del primer any. Cetemmsa es pot considerar un exemple de com una organització pot desenvolupar i incorporar amb una gran agilitat i senzillesa un model a mida de gestió de l'RSE.

Veure fitxa completa